Váha
Naše kuřata rostou déle a pomaleji, a tím dosahují úplně jiné váhy než kuřata z běžných chovů. Proto si naše kuře s váhou 2-3 kg oblíbíte pro chuť a strukturu jeho masa.
Porcování
Velmi oblíbeným se stává také porcování těchto velkých kuřat. Jejich vykoštěním získáte cennou surovinu v podobě pevných prsních svalů, stehen, křídel či skeletu. Pokrmy připravené z těchto surovin Vám přinesou tu pravou a vyjímečnou chuť našeho kuřecího masa.
Tabulka
Kuře z Rašovic – váha 3,26 kg | |
Kuřecí díly | Čistá váha kuřecích dílů |
Prsa | 0,85 kg |
Stehna | 0,99 kg |
Křídla | 0,38 kg |
Skelet | 1,03 kg |
Odpad/ztráta | 0,01 kg |
Váha celkem | 3,26 kg |
Tipy na zpracování kuřecích dílů
Prsa
Objevte, jak chutná steak z vyzrálého kuřecího masa. Oproti běžně dostupnému kuřeti je to rozdíl opravdu nepřekonatelný.
Stehna
Vychutnejte si pomalu pečená stehna z kuřete z Rašovic. Stačí vám pouze 2 stehna a máte oběd pro celou rodinu.
Křídla
Pečená či grilovaná křídýlka jsou dalšími chutnými díly kuřete. Dopřejte si je na sladko nebo klidně i pořádně pikantní.
Skelet
Po naporcování našeho kuřete Vám zbyde cenná surovina, která pozvedne Vaši polévku. Silný kuřecí vývar zahřeje a posílí.
Vykoštěná stehna
Zkuste vynikající závitky ze stehenních řízků z našeho kuřete, nebo je pouze naložte do koření a získáte vynikající maso na grilování.
Nudličky
V teplých letních dnech je ideálním pokrmem studený těstovinový salát se zeleninou a dušenými kuřecími nudličkami.
Játra
K silnému vývaru z kuřecího skeletu se hodí také knedlíčky z kuřecích jater. Skvělou volbou je také paštika z kuřecích jater.
Srdce
Srdce z našeho kuřete také pozvedne chuť kuřecího vývaru. Výborná jsou však také kuřecí srdíčka na smetaně s houskovým knedlíkem.